Brandfarliga arbeten viktiga

Att brandmän är viktiga samhällsbeskyddare är något som jag har känt till ända sedan jag var barn. Jag blev dock först verkligen varse om det i förra veckan när jag råkade glömma ett stearinljus, så då givetvis välte stearinljuset och halva vardagsrummet var full av lågor och rök. Som tur var kunde jag snabbt ringa till brandkåren som fort var på plats. Då de är mycket vana att arbeta med brandfarliga arbeten, kunde de släcka branden i vardagsrummet på nolltid. De gav mig en skarp tillsägelse och varnade mig från att lämna ett levande ljus obevakat en längre period. Som tur var blev inget totalförstört av branden, det enda som tog störst skada var bordet som branden hade börjat på.

På tal om bränder undrar jag vad status är med skogsbränderna i Amazonas och bränderna som spreds i Australien? Den nyhetsrapporteringen har dött ut i samband med Coronas intåg. Betyder det att det slutat brinna? Eller betyder det att media anser att det finns viktigare saker att rapportera om? Jag hoppas inte att det är det sistnämnda. Detta är otroligt viktiga frågor vad gäller både risken med spridningen av korrupta stater i världen (i Amazonas fall) och klimatpåverkan (vad gäller båda ämnena).