Bra leksaker

Min älskade lilla tulting fyllde ett år för ett litet tag sedan. Nu när hon blivit mer rörlig och man märker att hon uppfattar mer och mer så nöjer hon sig inte längre med de gamla babyleksakerna. Jag ville inte att hon skulle få en massa onödiga plastiga och tråkiga leksaker, utan önskade mig leksaker från Viking Toys av släkten. Allra helst ville jag att de skulle köpa åkleksaker till henne. Alltså något hon kan sitta på och sparka sig fram.

Av mormor och morfar fick hon det jag mest önskade. Den fantastiska Cute Rider Åkleksak Kanin. En härlig åkleksak där hon kan kravla sig upp och skjuta framför sig. Ännu når hon inte riktigt ner med benen så att hon kan sparka sig iväg, men det kommer också inom kort för hon växer så hon knakar.

Jag har läst på om åkleksaker

Jag har kollat runt efter pedagogiska leksaker och läste då att åkleksaker var väldigt bra för barnen. När de riktigt små barnen använder åkleksaken så puttar de på den, stödjer sig mot den innan de precis lär sig gå. Detta gör att barnet övar upp sin motorik och sin balans. När de sedan blir lite större 2-3 år så sitter de oftast på leksaken och sparkar sig fram. Förutom motorik och balans så tränas då även koordinationen upp. Eftersom det går lätt att sparka sig fram under lek och bus så uppstår också en glädje över att röra sig som sedan kan uppmuntras upp genom åren och vara till mycket nytta för det växande barnet. Läs mer om åkleksaker här >>

Bästa leksakerna

Ni kanske tycker jag låter väldigt präktig när jag önskar det jag tycker lillungen vill ha. Och att jag läser på om olika typer av leksaker. Och ja, i det fallet är jag präktig. Jag tycker det är jätteviktigt att mitt barn ska få den stimulans och utveckling som gör henne till en rejäl person, både fysiskt och psykiskt.

Min lilla unge har inte 100-tals mjukisdjur utan endast ett fåtal väl utvalda. Mjukisdjuren ska vara till verkade av bra material, se fina ut och vara sköna att ta på. Hon har även några bilar och en docka. Och om jag får bestämma kommer hon inte att ha mängder med leksaker, men de hon får ska vara av bra kvalitet och passa hennes ålder.