Att hitta rätt sätt att marknadsföra sig på

Vi har precis startat egen firma och köpt in två stycken nya maskiner. Vi har dels fått uppdraget att sopa gatorna i stan och har även snöröjning på vinterhalvåret. Men än så länge har vi inte fler uppdrag än så och därför blir ju nästa utmaning för oss att hitta nya kunder. Det vill säga att hitta rätt sätt att marknadsföra sig på för att hitta våra samarbetspartners för att faktiskt få in dem pengarna som vi behöver för att gå runt.

Något som slog mig när vi satt och funderade på detta var då arbetskläder. Vi jobbar i en bransch där man alltid har arbetskläder. Antingen har man ett par bra snickarbyxor med varsel t-shirts till eller så går man i snickarshorts och någon annan t-shirt som man fått genom åren. Men inte syns väl våra kläder så mycket som när vi är ute och jobbar. Det blir därför superviktigt att faktiskt kunna marknadsföra sig genom kläderna.

Varsel t-shirts till salu – eller gratis

Vår idé kom därför att gå ut på att sälja eller dela ut varsel t-shirts till folk runt omkring oss. Dels för att sprida ordet men framförallt för att bara visa folk att vi är givmilda med vårt varumärke och att det är många som pratar gott om oss. Varsel t-shirts syns bra och är därför perfekt att använda på en arbetsplats i syfte till säkerhet också.

Härifrån får vi väl egentligen bara vänta och se om det faktiskt fungerar och att ordet sprider sig. Jag lovar att utvärdera det hela så snart det gått en tid för att se om det faktiskt fungerar eller om vi står kvar på samma plats som vi står på idag. Oavsett har jag och min kollega i alla fall riktigt snygga arbetskläder.