Truckutbildningar & dansbandstoner från de värmländska skogarna

Hur går tankarna när du hör frasen ”lilla söta fröken fräken, ifrån Fryken…” Kanske tänker du på Sven-Erik Magnussons sammetslena röst ackompanjerad av dansbandstoner och ett gäng gubbar som gungar i takt med sångaren. Själva sången är inte skriven av Sven-Erik utan ett annat geni på texter, nämligen Thore Skogman. Thore är den vitsglade mannen från Hallstahammar som förgyllde de svenska radiokanalerna och TV-rutorna i decennier med kända låtar som Storfiskarvalsen, Jämtgubben och Pop-opp-I-topp.

Den röda tråden mellan dessa män är att de hade en tydlig koppling till staden Karlstad i de värmländska skogarna. Har själv besökt staden vid flera tillfällen och vet även att det är möjligt att skaffa truckkort i Karlstad (om du nu skulle fundera i dessa banor).

De sägs att solen alltid skiner i Karlstad och bakom denna referens ligger ett hotell och servitris. Det var en tjej som arbetade på värdshus i Karlstad och hennes smeknamn var just Sola – för hon var alltid på ett så gott humör.

Som jag nämnde innan är det möjligt att skaffa ett truckkort i Karlstad om du önskar bredda din kompetens och kanske skaffa jobb inom lager & logistik. Det finns ett par bolag som håller i truckkurser, bäst är om du Googlar själv och kollar upp vilken utbildare som faller dig i smaken.

En charm med Karlstad är att staden är så centrerad på en liten yta. Du har gångavstånd till alla krogar, restauranger samtidigt som hamnen bara ligger 5 minuter bort. Karlstad är en pärla som är värd att besöka. Om du besöker staden kan jag rekommendera dig att åka ut till Skutberget, Alsters Herrgård och Lars Lerins utställning på Sandgrund.

Som många andra städer gör sig Karlstad extra bra som besöksort under sommaren.