Dags för ny utomhusbelysning

Våren närmar sig och det är dags att göra ett ryck med altanen, trädgården och garageuppfarten. Nu ska vår nya tomt lysas upp – och så huset förstås. Vi ska välja energisnålt och smart så att det blir rätt från början. Vi vill att tomten ska känna större och inte lika mörk. En del buskar och rabatter ryker och de som blir kvar ska fixas så att de fyller en funktion som något snyggt och fint, gärna upplyst också då. Vi ska inte lysa upp varje buske men kanske någon solitär här och där, gärna i utkanterna av tomten. Då är tomten upplyst mörka kvällar och morgnar och man har lite koll, känner sig säkrare. Vi har en bergvägg också som vi kan lysa upp med ett par spottar. Just att lysa upp bergväggar, bergknallar och stenar är något man ofta ser nu för tiden. Alla från villaägare till Trafikverket jobbar med det. En anledning är väl att lampor inte drar så mycket längre.  LED-lampor och annan energieffektiv belysning blir billigare och billigare att köpa också, man får en uppsättning lampor till riktigt bra pris. Kolla in Stayhome bland annat, dom har en hel del bra grejer: http://www.stayhome.se/belysning/utomhusbelysning.html/. Man ska tänka på att inte blända utan dölja ljuskällan och rikta den bort från där människor rör sig.

Nej, nu ska jag i väg och köpa nya mc kläder och en ny hjälm för nu våras det verkligen i luften. Jag ska också åka och kolla på en kärra till bilen så jag kan lasta min cross, kompisen som jag körde med har brutit armen så han kommer inte köra på några månader så då måste jag ta mig till banan själv och vill inte hålla på med att krångla med att låna kärra hela tiden. Jag har också beställt en dragkrok till bilen för att hålla nere kostnaderna, det blir montering på egen hand. Jag köpte krogen på https://dragkrokskungen.se/ det var riktigt bra pris faktiskt och jag tror det är en bra investering. Jag ska sälja bilen nästa år och då får jag nog lite mer för den med en dragkrok på.