Lägenhet i Stockholms innerstad

Vem vill inte flytta in i en lägenhet i Stockholms innerstad? Att finna en lägenhet i Stockholm är många människors dröm, för i Stockholm finns väl allt du behöver och önskar? För många är detta en utopi, en dröm som aldrig kommer att gå i uppfyllelse. Trycket på bostäder och lägenheter i Stockholms innerstad är otroligt hög och de flesta får nöja sig med att bo i förorterna till Stockholm och pendla med hjälp av tunnelbana, buss eller tåg in till Stockholms innerstad. Men så är det ju tyvärr, alla kan inte bo på ett och samma ställe och då får pengarna avgöra vem som får fördelen att skaffa en bostad i Stockholms innerstad.

Att bo i Stockholms innerstad

I Stockholms innerstad hittar du Stockholms centrum och stadsdelarna Gamla Stan, Vasastaden, Södermalm, Norrmalm, Östermalm, Kungsholmen samt Djurgården. Det är alltså här alla vill bo men få lyckas med bedriften att få tag på bostad. I Stockholm finns både ett historiskt centrum och ett modernt. Från början blev det naturligt att centrum blev runt om kring slottet i Gamla Stan fast när stationen byggdes 1871 blev istället Norrmalm den naturliga centrala delen av Stockholms innerstad. Sergels Torg blev emellertid centrum i stadsdelen.

Norrmalm – Stockholms centrum

På Norrmalm myllrar det av butiker och köpcentrum, hotell och populära restauranger, här är det ständigt fart och fläkt och ett rikt nattliv. Om du inte är så intresserad av just själva shoppingen så kan du bege dig till Gamla Stan istället. Här finns de mesta av sevärdheterna i Stockholms innerstad. Om inte annat så är Gamla Stan en väldigt mysig stadsdel att strosa runt på, ta en drink eller kaffe på Stans alla uteserveringar och barer. Vill du bo på fina hotell ska du ta en titt i Gamla Stan då det finns några stycken värda att både se och övernatta på.