Alltid saknas det något

Jag har i över 20 år jobbat för ett företag här i byn med att köra olika produkter fram och tillbaka till deras lokaler. Det ligger ungefär 30 minuter bort från varandra och det blir en del vändor fram och tillbaka varje dag. Men jag trivs bra. Jag gillar att ha mina rutiner, sitta själv i bilen, lyssna på lite radio och framförallt sköta mitt jobb i lugn och ro i min takt. Men jag är snabb, det är jag. Min chef säger ofta att jag borde köra lite saktare men varför ska man göra det när man lika gärna kan köra snabbt?

Nackdelen är bara att när jag kommer fram till lokalerna, oavsett om det är fram eller tillbaks så saknas det ofta saker på min släpvagn. Oavsett om jag lastat olika träprodukter, stålprodukter eller tyngre produkter som inte ens borde ha möjlighet att flyga av längs vägen så tycks jag alltid inte komma fram med allt på släpet.

Bästa presenten

Som julpresent ett år fick jag därför något som hjälp mig mycket, nämligen ett lastnät. Mitt lastnät var köpt på Valeryds som har ett brett sortiment av just lastnät och du kan garanterat hitta vad du söker efter dina behov där. Efter det så slutade jag tappa saker längs vägen och jag kunde äntligen med gott samvete köra snabbt.

Det roliga i denna historia är att jag aldrig riktigt hittat sakerna som tappats. Jag vet om att dem saknats men alltid på vägen tillbaka så har jag inte hittat något längs vägen. När jag en dag svängde in för att tanka på en bensinmack där jag inte brukar tanka så såg jag något glimta bakom huset. Där låg en stor hög, fullt av allt det jag under mina år som chaufför tappat. Men jag sa inget mer om det… 🙂